Wie is Benjo

Hallo, ik ben Benjo Teunissen en ben in 1969 geboren en woon in Apeldoorn

Ik ben sinds 2008 bij Team 22 gekomen via Michiel van den Brink, ik heb Michiel leren kennen via het werk waar ik toen werkte ( Fonteyn in Uddel) We raakte aan de praat over Gazonmaaierrace en vroeg als ik dat wel eens had gezien en zij, ga maar een keer mee… zo gezegd zo gedaan. Ik ben toen ongeveer 3 jaar zijn helper en verzorger geweest, en heb daar een beker aan over gehouden.

We waren op een demo in België en Michiel kwam bij me van, je hebt werkschoenen aan he? Trek dan ook dit pak maar aan en deze helm op en rijden met die handel!!! Ik stond helemaal perplex maar kreeg snel de smaak te pakken en in 2011 ben ik zelf begonnen met rijden doordat ik de maaier van Walter Kwak kon kopen in 2010. Na een paar kleine aanpassingen kwam de eerste wedstrijd en dat was wel even wennen.

In 2011 waren er nog maar 2 klasses waar je in kom rijden, ik reed in de klasse B en werd 9e dat jaar.

In 2012 reed ik in de B klasse en werd ik overall 7e dat jaar.

In 2013 kwam klasse C er bij en werd ik overall 6e dat jaar.

In 2014 reed ik in klasse C en werd ik overall 7e.

Mijn moeder leefde in die tijd ook nog toen ik begon met gazonmaaierrace en was daar niet heel erg blij mee, maar toen ik zei dat ik een instelling heb van “als ik maar heel blijf “ ook al word ik laatste maakt mij dat niks uit, als ik maar plezier heb!! Ik heb toen de maaier naar mijn moeder vernoemd Moeder Riek.

Toen ik een jaar aan het racen was begon mijn moeder ook meer belangstelling te krijgen en vond ze het ook wel leuk dat ik aan gazonmaaierrace deed.

In de winter van 2014 hebben we de maaier aangepakt en de achterkant verlaagd en kleinere maat wielen er onder gemaakt en dat werpte zijn vruchten af…  2015 werd ik overall 4e in de klasse C.

In de winter van 2016/2017 hebben Michiel, Walter en ik een hele nieuwe maaier gebouwd waar in nu mee rij.