Wie is Michiel

Mijn naam is Michiel, ik ben een van de coureur’s van team 22. Ik ben geboren op 18-09-1981 te Oosterhuizen. Bij een aanhanger en trailerbedrijf ben ik werkzaam. Daar regel ik de verhuur van de aanhangers en trailers. Tevens ben ik daar werkzaam als magazijnbeheerder.

Enige jaren geleden ben ik door een vriend in aanraking gekomen met het gazonmaaierracen. Ik ben destijds begonnen als monteur. Maar na een tijdje wilde ik zelf ook graag gaan racen. Ik kocht daarom een superstandaard machine. Met deze machine heb ik 4 jaar met veel plezier geracet. Maar na 4 jaar ging mij dat niet snel genoeg meer en wilde ik graag een Special gaan rijden. In 2006 kreeg ik de mogelijkheid om met een groene Etesia te gaan rijden. Met deze machine heb ik 2 jaar in de Klasse B gereden.

In 2008 heb ik een maaier gekocht met een CBR 600 motorblok dit staat voor ongeveer 100 PK.

Met deze maaier ben ik in 2009 8ste geworden in de klasse B. In 2010 ben ik 2de in het Nederlands Klassement geworden in de klasse B. In 2011 ben ik 3de geworden. Omdat er zo veel nieuwe maaiers bij kwamen moest ik over na de A. In 2012 ging het niet zo goed, ik ben dat jaar 11de geworden. In 2013 ben ik ook weer 11de geworden, dat kwam omdat ik een nieuwe maaier had gekocht en deze mij vaak in de steek liet. In de winter van 2013 op 2014 hebben wij een hele nieuwe maaier gebouwd. Het uiterlijk van de maaier lijkt op de “yard pro”, alleen in mijn nieuwe maaier ligt een Husqvarna TC 450 1 cilinder motorblok. Het bouwen van mijn nieuwe maaier had goede resultaten, dat jaar ben ik 3de geworden.

Ik zeg altijd races is een hobby. Mijn tegenstander is pas een tegenstander als wij allebei aan de start staan. Buiten de baan is het altijd gezellig onder elkaar. Daarom kan iedereen bij mij gereedschap lenen of dingen vragen.

Groeten Michiel van den Brink