Turn the ship around – David Marquet

“The problems I encountered, they were all fundamentally about people and leadership. I was resolved to try a new leadership approach.”

En dat is precies waar dit heerlijke boek over gaat. Marquet beschrijft hoe hij zijn ‘leader-leader’ model ontwikkelt. Hoe ‘zijn’ onderzeeër hiermee opschuift van het minst presterende schip tot de topper van de vloot. Het boek staat boordevol lessen en inzichten.

Over eigenaarschap, ‘omgekeerde piramide’ leiderschap, betere besluitvorming, ontwikkeling van mensen, feedback, vertrouwen, het meten van leiderschap a.d.h.v. wat je achterlaat. Maar wat vooral inspireert: hoe Marquet werkt vanuit grondprincipes. En hoe hij continu, met vallen en opstaan, een weg zoekt om die principes te vertalen naar zijn dagelijkse praktijk.

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je max 8x per jaar interessante informatie over:

  • samenwerking & teamwork
  • psychologische veiligheid & verandering
  • leiderschap
  • zaken die wij hierover leren tijdens ons werk met klanten ;-)

Wij respecteren jouw privacy en doen niet aan spam. Daar houden we zelf ook niet van!