Inspiratie

Ook wij blijven nieuwsgierig en leren elke dag bij! Hier vind je een greep uit de boeken, TEDtalks, films en podcasts die ons raken, voeden en op scherp zetten.
En misschien jou ook wel 😉

We vullen deze lijst regelmatig aan met nieuwe pareltjes en plaatsen af en toe ook een ‘gouwe ouwe’.

Wat wil je vandaag?

Turn the ship around – David Marquet

‘The problems I encountered, they were all fundamentally about people and leadership. I was resolved to try a new leadership approach.’

En dat is precies waar dit heerlijke boek over gaat. Marquet beschrijft hoe hij zijn ‘leader-leader’ model ontwikkelt. Hoe ‘zijn’ onderzeeër hiermee opschuift van het minst presterende schip tot de topper van de vloot. Het boek staat boordevol lessen en inzichten.

Over eigenaarschap, ‘omgekeerde piramide’ leiderschap, betere besluitvorming, ontwikkeling van mensen, feedback, vertrouwen, het meten van leiderschap a.d.h.v. wat je achterlaat. Maar wat vooral inspireert: hoe Marquet werkt vanuit grondprincipes. En hoe hij continu, met vallen en opstaan, een weg zoekt om die principes te vertalen naar zijn dagelijkse praktijk.

Geweldloze Communicatie – Marshall Rosenberg

Een standaardwerk! Waarin Rosenberg je – met veel aansprekende voorbeelden – meeneemt in de essentie en toepassing van Nonviolent Communication (NVC). Van harte aanbevolen voor iedereen die met NVC wil kennismaken of zich erin wil bekwamen.

In search of the warrior spirit – Richard Strozzi-Heckler

Reinventing organizations – Frederic Laloux

De meeste boeken over management en organisaties zijn geschreven voor mensen die hopen de geheime sleutel te vinden om marktaandeel te winnen, de concurrentie te verslaan en de winst te vergroten. Ze geven advies over hoe het spel van succes beter kan worden gespeeld.

Met dit boek neemt Frederic je mee buiten dit managementparadigma. Dit studie-maatje van me komt écht van een andere plek. Hij schrijft voor mensen (oprichters van organisaties, leiders, coaches en adviseurs) die voelen dat er iets ‘kapot’ is in de manier waarop we tegenwoordig leiding geven en organisaties runnen. Mensen die beseffen dat er iets heel anders nodig is… en die vorm willen geven aan die shift.

Systemisch Transitie Management – Maaike Thieke

Bob Chapman – Truly Human Leadership

‘I was never taught the awesome responsibility that leadership has over the lives that are influenced by my leadership’. ‘We just need to engage our heads and our heart in a leadership process that validates the worth of every individual’.

In deze inspirerende TEDtalk vertelt Bob Chapman over zijn visie op leiderschap. En hoe die is gevormd. In een bedrijf dat onder zijn leiding is gegroeid van 20 miljoen naar 3 miljard omzet.

Why winning doesn’t always equal success – Valorie Kondos Field, (former) UCLA Gymnastics Head Coach

‘Winning is really, really fun!
But winning does not always equal success.

It is so much easier in any walk of life, to dictate and give orders, than to actually motivate someone to want to be better.
The reason is, motivation really takes a long time to take root.
But when it does, it is characterbuilding and life altering.
I realized that I needed to fortify our student athletes as whole human beings, not just athletes who won.’

Nieuwsbrief

Inschrijven voor de nieuwsbrief

We sturen je max 8x per jaar interessante informatie over:

  • samenwerking & teamwork
  • psychologische veiligheid & verandering
  • leiderschap
  • zaken die wij hierover leren tijdens ons werk met klanten ;-)

Wij respecteren jouw privacy en doen niet aan spam. Daar houden we zelf ook niet van!